Hoe zorg je er voor dat je online een klik krijgt met mensen. Dat  ze denken: Hee! Dat is een ondernemer, waar ik zaken mee wil doen. Natuurlijk moet je ook een goed product hebben, maar de gunfactor is veel belangrijker dan je denkt. Ik ga je in deze vlog uitleggen, hoe je video in kan zetten om online contact te maken en sympathie te kweken.

Eigenlijk is het niet veel anders dan offline contact maken. Want hoe zoek jij je vrienden uit, je partner? Eigenlijk ga je op zoek naar iemand die is zoals jij zelf bent. Want als jij zelf wielrenner bent, dan heb je meteen een klik als je iemand die ook graag op de racefiets zit. Je vind iemand dan op slag leuker en staat dan ook meer open voor wat hij te melden heeft.

En heel belangrijk, je bent bijvoorbeeld eerder geneigd om iets van die persoon te kopen.

Ook online werkt het zo. Laat zien wie je bent en maak connectie met mensen.

Zorg dat ze iets van zichzelf in jou herkennen, dat ze je aardig vinden en ze je iets gunnen.

Dat werkt nu eenmaal het beste met video. Ná persoonlijk contact, is dit second best.

Ga maar na! Als jij iemand in een filmpje hebt gezien, dan heb je het gevoel dat je die persoon kent. Het is dus een hele goede manier om online contact te maken.

Er is alleen een grote maar: als mensen online een stijve versie van jou zien… dan gaat het niet werken. Kijkers zien namelijk meteen of jij authentiek bent of niet. En als jij niet jezelf bent, dan maak jij geen contact. Dus je moet praten, bewegen en reageren zoals je anders ook doet.

Dat is voor heel veel mensen lastig heb ik gemerkt. Daarom hebben Joska en ik de expertsessie ‘Krachtig voor de camera’ ontwikkeld. Waarin je leert hoe je jezelf kan zijn voor de camera. We hebben daar ook ontzettend veel ervaring mee omdat we al jaren mensen filmen voor televisieprogramma’s bij RTL4, voor regionale omroepen en voor allerlei films die we maken voor bedrijven en organisaties.

Ik help jou ook graag naturel over te komen in beeld.  Interesse? Schrijf je dan in voor de training ‘Krachtig voor de camera’.


Ik ben benieuwd of je hier iets aan hebt. Laat het me weten in het venster hiernaast!

Zie ik je gauw? Groet van Jolanda

Is online video wel iets voor mij?

Download de checklist om te ontdekken of online video iets voor jou is!

Laat hier je reactie achter! 

Kan video voor jou werken? Download nu de checklist.

Zand & Zink

Tolweg 11
4851 SJ Ulvenhout
T: 076 302 0060
M: 0654738656
E: info@zandenzink.nl

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.